\require{AMSmath} Vergelijking van breuken en oplossen hoe gaat het oplossen van het volgende gegeven : x-y+z = n en x/(b+c-a)=y/(c+a-b)=z/(a+b-c) uit 1 en 2 volgt: x=y(b+c-a)/(c+a-b) uit 1 en 3 volgt: z=x(a+b-c)/(b+c-a) uit 2 en 3 volgt: y=z(c+a-b)/(a+b-c) door deze op te tellen in de volgorde x-y+z etc kom ik niet verder. SVP advies al bij voorbaat bedankt voor de moeite groet Yoep Yoep Ouder - donderdag 16 april 2015 Antwoord Ik zou uit 2 en 3 concluderen dat $z=y(a+b-c)/(c+a-b)$. Nu levert optellen een vergelijking met alléén $y$ er in. kphart donderdag 16 april 2015 ©2001-2024 WisFaq
\require{AMSmath}
hoe gaat het oplossen van het volgende gegeven : x-y+z = n en x/(b+c-a)=y/(c+a-b)=z/(a+b-c) uit 1 en 2 volgt: x=y(b+c-a)/(c+a-b) uit 1 en 3 volgt: z=x(a+b-c)/(b+c-a) uit 2 en 3 volgt: y=z(c+a-b)/(a+b-c) door deze op te tellen in de volgorde x-y+z etc kom ik niet verder. SVP advies al bij voorbaat bedankt voor de moeite groet Yoep Yoep Ouder - donderdag 16 april 2015
Yoep Ouder - donderdag 16 april 2015
Ik zou uit 2 en 3 concluderen dat $z=y(a+b-c)/(c+a-b)$. Nu levert optellen een vergelijking met alléén $y$ er in. kphart donderdag 16 april 2015
kphart donderdag 16 april 2015
©2001-2024 WisFaq