Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Normale verdeling

Beste,

Ik heb een opgave die ik verkeerd uitkom! Een machine vult flesjes van 330 ml. De werkelijke inhoud varieert volgens een normaal verdeling met gemiddelde 328 ml en standaarddeviatie 3 ml.
  • Bereken de kans dat de gemiddelde inhoud van 6 flesjes minder is dan 325 ml.
Mijn uitwerking:
X~N(328,3) dus om het naar gemiddelde inhoud van 6 flesjes te brengen:
X~=N(E(X1), Var(X1)/n) $\to$ X ~=(328;0.5)
P(x$<$325) = ? Z = (325-328)/0.5 = -6 dus P(z$<$-6) = 1-P(z$<$6)
Maar volgens mij is dit bijna 0 of 0. Maar de uitkomst moet 0,007 zijn! Wat doe ik fout?

Alvast bedankt
Elke

Elke
Student Hoger Onderwijs België - zondag 12 april 2015

Antwoord

Volgens mij lijkt het er wel op maar je moet even 'precies' naar de wortel-n-wet kijken, denk ik. Je krijgt dan:

X~normaal verdeeld met:
$\mu$=328
$\sigma$=$\frac{3}{\sqrt{6}}\approx$1,225
Gevraagd: P(X$<$325)
P(X$<$325)$\approx$0,007

Helpt dat?

WvR
zondag 12 april 2015

©2001-2024 WisFaq