\require{AMSmath} Transformaties Stel, de standaardfunctie is g(x)=√xHoe kom je dan tot f(x)=√(4x-12)?Transformatie 12 naar rechts en vermenigvuldigen t.o.v. y-as met 1/4.Maakt de volgorde hierin uit, en waarom?Volgens examenblad HAVO 2012 vraag 12 is eerst de translatie en daarna de vermenigvuldiging. Komt er andersom dan een andere grafiek uit? Remco Leerling bovenbouw havo-vwo - zondag 29 maart 2015 Antwoord Dat is vreemd. In het correctievoorschrift worden 3 mogelijkheden genoemd:vermenigvuldigen en translatietranslatie en vermenigvuldigentranslatie en vermenigvuldigen (of andersom)Dus je moet maar 's kijken bij opgave 12 van correctievoorschrift HAVO wiskunde B 2012 WvR zondag 29 maart 2015 Re: Transformaties ©2001-2025 WisFaq
\require{AMSmath}
Stel, de standaardfunctie is g(x)=√xHoe kom je dan tot f(x)=√(4x-12)?Transformatie 12 naar rechts en vermenigvuldigen t.o.v. y-as met 1/4.Maakt de volgorde hierin uit, en waarom?Volgens examenblad HAVO 2012 vraag 12 is eerst de translatie en daarna de vermenigvuldiging. Komt er andersom dan een andere grafiek uit? Remco Leerling bovenbouw havo-vwo - zondag 29 maart 2015
Remco Leerling bovenbouw havo-vwo - zondag 29 maart 2015
Dat is vreemd. In het correctievoorschrift worden 3 mogelijkheden genoemd:vermenigvuldigen en translatietranslatie en vermenigvuldigentranslatie en vermenigvuldigen (of andersom)Dus je moet maar 's kijken bij opgave 12 van correctievoorschrift HAVO wiskunde B 2012 WvR zondag 29 maart 2015
WvR zondag 29 maart 2015
©2001-2025 WisFaq