Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Omvormen van formules

Beste ,
Ik heb herhalingsoefeningen gemaakt naar aanleiding voor mijn volgende toets voor maandaag en ik heb de uitkomsten niet ,zou er iemand me de verbetering kunnen geven van de gemaakte oefeningen en me kunnen aangeven indien het fout is waar het misloopt aub?
MVG,
-Jenny

Dit zijn de oefeneingen en zijn gemaakt versie door mij :(omvormen van formules)
1/f=1/v +1/b pijltje f=?;v=?;b=?
v=f/b
b=f/v

V=1/3 pi.rtot de tweede .h pijltje h=?; r=?
h=3v/pi .r tot de tweede
r=vierkantswortel 3v/pi .h

a=(b-c).d pijltje b=? c=? d=?
C=? b=a/d
d=?(b-c).a

andere soort oefening: oplossen in getalverzameling R
1/2 (x/3 -1) -1/2.x -2/4=1/3
ik heb als uitkomst 4/15

Bedankt ,

Alvast mijn excuses voor de verwarrendheid!

jenny
2de graad ASO - woensdag 18 februari 2015

Antwoord

2.

$
\eqalign{
& V = \frac{1}
{3}\pi r^2 h \cr
& 3V = \pi r^2 h \cr
& h = \frac{{3V}}
{{\pi r^2 }} \cr
& of \cr
& r^2 = \frac{{3V}}
{{\pi h}} \cr
& r = \sqrt {\frac{{3V}}
{{\pi h}}} \cr}
$

4.

$
\eqalign{
& \frac{1}
{2}\left( {\frac{x}
{3} - 1} \right) - \frac{1}
{2}x - \frac{2}
{4} = \frac{1}
{3} \cr
& \frac{x}
{6} - \frac{1}
{2} - \frac{1}
{2}x - \frac{1}
{2} = \frac{1}
{3} \cr
& - \frac{1}
{3}x - 1 = \frac{1}
{3} \cr
& - x - 3 = 1 \cr
& - x = 4 \cr
& x = - 4 \cr}
$

Deze en andere vragen zijn al eerder beantwoord...

WvR
woensdag 18 februari 2015

©2001-2024 WisFaq