\require{AMSmath} Omvormen van formules Beste,Ik zou graag een verbetering hebben voor mijn volgende gemaakte oefeningen. Zouden jullie graag me willen bevestigen of ik op de goeie weg ben?MVG,LouiseDat zijn de oefeningen :1)1/f=1/v + 1/b $\to$ f=? ; v=?; b=?oplossing volgens mij :f?: v+b=fv?: f/b=vb?: f/v=b2)1/x +1/y=1 $\to$ x=?;y=?x?: 1+1/yy?: 1+1/x3)a/b=c/d $\to$ a=?; b=?a?: b.c/db?: a.c/dIk heb nog een oefening dat ik echt niet begrijp wat ik met de haken en groten haakjes moeten doen, zou er iemand me een hulplijn kunnen geven?3/4 -(6+ 2x-1/3 -(1/3 -x-8/2))=0 dit is gewoon een oefeningen om op te lossen in de getalverzameling R.MVG Louise 2de graad ASO - dinsdag 17 februari 2015 Antwoord Bij 1) zal ik er een voordoen. Dan moet je de andere twee zelf kunnen. Kijk maar 's goed!$\eqalign{ & \frac{1}{f} = \frac{1}{v} + \frac{1}{b} \cr & \frac{1}{f} = \frac{b}{{vb}} + \frac{v}{{vb}} \cr & \frac{1}{f} = \frac{{b + v}}{{vb}} \cr & f = \frac{{vb}}{{b + v}} \cr}$2)Idem!$\eqalign{ & \frac{1}{x} + \frac{1}{y} = 1 \cr & y + x = xy \cr & xy - x = y \cr & x\left( {y - 1} \right) = y \cr & x = \frac{y}{{y - 1}} \cr}$3)$\eqalign{a = \frac{{bc}}{d}}$ is juist... maar bij de tweede krijg je:$\eqalign{ & \frac{a}{b} = \frac{c}{d} \cr & \frac{b}{a} = \frac{d}{c} \cr & b = \frac{{ad}}{c} \cr}$Je moet maar 's goed kijken hoe 't werkt en waarom het zo werkt! Als er iets niet duidelijk is dan horen we 't wel...Zie ook Omvormen van formulesHet tweede deel van je vraag:$\eqalign{ & \frac{3}{4} - \left( {6 + 2x - \frac{1}{3} - \left( {\frac{1}{3} - x - \frac{8}{2}} \right)} \right) = 0 \cr & \frac{3}{4} - \left( {\frac{{17}}{3} + 2x - \left( { - \frac{{11}}{3} - x} \right)} \right) = 0 \cr & \frac{3}{4} - \left( {\frac{{17}}{3} + 2x + \frac{{11}}{3} + x} \right) = 0 \cr & \frac{3}{4} - \left( {\frac{{28}}{3} + 3x} \right) = 0 \cr & \frac{3}{4} - \frac{{28}}{3} - 3x = 0 \cr & - \frac{{103}}{{12}} - 3x = 0 \cr & 3x = - \frac{{103}}{{12}} \cr & x = - \frac{{103}}{{36}} \cr}$...en dat is een kwestie van haakjes wegwerken en gelijksoortige termen samennemen. Lukt dat? WvR dinsdag 17 februari 2015 ©2001-2025 WisFaq
\require{AMSmath}
Beste,Ik zou graag een verbetering hebben voor mijn volgende gemaakte oefeningen. Zouden jullie graag me willen bevestigen of ik op de goeie weg ben?MVG,LouiseDat zijn de oefeningen :1)1/f=1/v + 1/b $\to$ f=? ; v=?; b=?oplossing volgens mij :f?: v+b=fv?: f/b=vb?: f/v=b2)1/x +1/y=1 $\to$ x=?;y=?x?: 1+1/yy?: 1+1/x3)a/b=c/d $\to$ a=?; b=?a?: b.c/db?: a.c/dIk heb nog een oefening dat ik echt niet begrijp wat ik met de haken en groten haakjes moeten doen, zou er iemand me een hulplijn kunnen geven?3/4 -(6+ 2x-1/3 -(1/3 -x-8/2))=0 dit is gewoon een oefeningen om op te lossen in de getalverzameling R.MVG Louise 2de graad ASO - dinsdag 17 februari 2015
Louise 2de graad ASO - dinsdag 17 februari 2015
Bij 1) zal ik er een voordoen. Dan moet je de andere twee zelf kunnen. Kijk maar 's goed!$\eqalign{ & \frac{1}{f} = \frac{1}{v} + \frac{1}{b} \cr & \frac{1}{f} = \frac{b}{{vb}} + \frac{v}{{vb}} \cr & \frac{1}{f} = \frac{{b + v}}{{vb}} \cr & f = \frac{{vb}}{{b + v}} \cr}$2)Idem!$\eqalign{ & \frac{1}{x} + \frac{1}{y} = 1 \cr & y + x = xy \cr & xy - x = y \cr & x\left( {y - 1} \right) = y \cr & x = \frac{y}{{y - 1}} \cr}$3)$\eqalign{a = \frac{{bc}}{d}}$ is juist... maar bij de tweede krijg je:$\eqalign{ & \frac{a}{b} = \frac{c}{d} \cr & \frac{b}{a} = \frac{d}{c} \cr & b = \frac{{ad}}{c} \cr}$Je moet maar 's goed kijken hoe 't werkt en waarom het zo werkt! Als er iets niet duidelijk is dan horen we 't wel...Zie ook Omvormen van formulesHet tweede deel van je vraag:$\eqalign{ & \frac{3}{4} - \left( {6 + 2x - \frac{1}{3} - \left( {\frac{1}{3} - x - \frac{8}{2}} \right)} \right) = 0 \cr & \frac{3}{4} - \left( {\frac{{17}}{3} + 2x - \left( { - \frac{{11}}{3} - x} \right)} \right) = 0 \cr & \frac{3}{4} - \left( {\frac{{17}}{3} + 2x + \frac{{11}}{3} + x} \right) = 0 \cr & \frac{3}{4} - \left( {\frac{{28}}{3} + 3x} \right) = 0 \cr & \frac{3}{4} - \frac{{28}}{3} - 3x = 0 \cr & - \frac{{103}}{{12}} - 3x = 0 \cr & 3x = - \frac{{103}}{{12}} \cr & x = - \frac{{103}}{{36}} \cr}$...en dat is een kwestie van haakjes wegwerken en gelijksoortige termen samennemen. Lukt dat? WvR dinsdag 17 februari 2015
WvR dinsdag 17 februari 2015
©2001-2025 WisFaq