Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

 Dit is een reactie op vraag 74715 

Re: Bepaal de intervallen?

Oh, het was eigenlijk mijn fout... ik typte het verkeerd in..
De functie x moest -x3+3x2+9x+5 zijn

Vb b snap ik , heel erg bedankt!

Dit wou ik ook toepassen op vraag (c), omdat daar een gelijkaardige functie inzit nl. (x-2)3 (x-2), maar toch klopt het niet, de afgeleide functie moet (x-1)2(4x-7)zijn en ik krijg steeds andere afgeleiden :/

Lisa
Student Hoger Onderwijs België - dinsdag 13 januari 2015

Antwoord

De afgeleide zou dan -3x2+6x+9 zijn. Ontbinden?

-3x2+6x+9
-3(x2-2x-3)
-3((x-3)(x+1))

Met de product-som-methode dus!

Voor de afgeleide van f(x)=(x-1)3(x-2) heb je de kettingregel nodig!

f'(x)=3(x-1)2(x-2)+(x-1)3
f'(x)=(x-1)2(3(x-2)+x-1)
f'(x)=(x-1)2(3x-6+x-1)
f'(x)=(x-1)2(4x-7)

Moet kunnen... een beetje slordig misschien?

WvR
dinsdag 13 januari 2015

©2001-2024 WisFaq