\require{AMSmath} Exponentiële vergelijkingen Ik zit een beetje vast met volgende oefening...22x + 2x - 1 = 0Ik zou hier denken dat gezien de regels van machten (vermenigvuldiging in macht komt van macht tot macht) je verder gaat met:4x + 2x - 1 = 0 dus 4x + 2x = 1Maar dan zit ik vast met de verschillende grondtallen... Birgit Student Hoger Onderwijs België - vrijdag 26 december 2014 Antwoord Hallo Birgitt,Je kunt de vergelijking ook zo lezen:(2x)2 + 2x - 1 = 0Stel even: 2x = pDan staat er een 'gewone' kwadratische vergelijking:p2 + p - 1 = 0Los p op. Wanneer je p kent, dan volgt:2x = px = 2log(p)x = log(p)/log(2)Lukt het hiermee? GHvD vrijdag 26 december 2014 ©2001-2024 WisFaq
\require{AMSmath}
Ik zit een beetje vast met volgende oefening...22x + 2x - 1 = 0Ik zou hier denken dat gezien de regels van machten (vermenigvuldiging in macht komt van macht tot macht) je verder gaat met:4x + 2x - 1 = 0 dus 4x + 2x = 1Maar dan zit ik vast met de verschillende grondtallen... Birgit Student Hoger Onderwijs België - vrijdag 26 december 2014
Birgit Student Hoger Onderwijs België - vrijdag 26 december 2014
Hallo Birgitt,Je kunt de vergelijking ook zo lezen:(2x)2 + 2x - 1 = 0Stel even: 2x = pDan staat er een 'gewone' kwadratische vergelijking:p2 + p - 1 = 0Los p op. Wanneer je p kent, dan volgt:2x = px = 2log(p)x = log(p)/log(2)Lukt het hiermee? GHvD vrijdag 26 december 2014
GHvD vrijdag 26 december 2014
©2001-2024 WisFaq