Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Carthesiaanse vergelijking van een hoogtelijn

Hoi, hoe moet ik beginnen om een carthesiaanse vergelijking van de hoogtelijn A op BC? Met de volgende gegevens: hoekpunten A(0,5) B(-3,0) en C(3,2).

robina
2de graad ASO - dinsdag 23 december 2014

Antwoord

q74575img1.gif

De lijn door BC heeft als vergelijking $y=\frac{1}{3}x+1$. De hoogtelijn door A op BC heeft als richtingscoëficiënt $a=-3$ en gaat door het punt A(5,0). De vergelijking is $y=-3x+5$.

Dat was te doen toch? Helpt dat?

WvR
dinsdag 23 december 2014

 Re: Carthesiaanse vergelijking van een hoogtelijn 

©2001-2024 WisFaq