\require{AMSmath} Dit is een reactie op vraag 74500 Re: Integreren Ik zal het aanvullen met wat ik heb gedaan:De gegeven functies zijn:f(x)=√(7-2x) en g(x)=3- √(x+1)\int{}-1 en 3 (f(x)-g(x))dx = \int{}-1 en 3 (√(7-2x) - 3 + √(x+1))dx =[1/3(7-2x)√(7-2x) - 3x + (2/3(x+1)√(x+1)] op domein -1 en 3 = 2Als ik dit in vul met 3 en daar -1 van aftrek krijg ik geen 2. Wat doe ik verkeerd? edward Leerling bovenbouw havo-vwo - woensdag 10 december 2014 Antwoord Bijna goed. Kan het zijn dat je ergens een 'minteken' vergeten bent? \eqalign{ & \int\limits_{ - 1}^3 {\sqrt {7 - 2x} } - 3 + \sqrt {x + 1} \,dx = \cr & \,\left[ { - \frac{{(7 - 2x)\sqrt {7 - 2x} }} {3} - 3x + \frac{{2\left( {x + 1} \right)\sqrt {x + 1} }} {3}} \right]_{ - 1}^3 = \cr & - \frac{{(7 - 2 \cdot 3)\sqrt {7 - 2 \cdot 3} }} {3} - 3 \cdot 3 + \frac{{2\left( {3 + 1} \right)\sqrt {3 + 1} }} {3} - \left\{ { - \frac{{(7 - 2 \cdot - 1)\sqrt {7 - 2 \cdot - 1} }} {3} - 3 \cdot - 1 + \frac{{2\left( { - 1 + 1} \right)\sqrt { - 1 + 1} }} {3}} \right\} = \cr & - \frac{1} {3} - 9 + \frac{{16}} {3} - \left\{ { - \frac{{27}} {3} + 3 + \frac{0} {3}} \right\} = \cr & - 4 - - 6 = 2 \cr} Je moet maar 's kijken! WvR woensdag 10 december 2014 ©2001-2025 WisFaq
\require{AMSmath}
Ik zal het aanvullen met wat ik heb gedaan:De gegeven functies zijn:f(x)=√(7-2x) en g(x)=3- √(x+1)\int{}-1 en 3 (f(x)-g(x))dx = \int{}-1 en 3 (√(7-2x) - 3 + √(x+1))dx =[1/3(7-2x)√(7-2x) - 3x + (2/3(x+1)√(x+1)] op domein -1 en 3 = 2Als ik dit in vul met 3 en daar -1 van aftrek krijg ik geen 2. Wat doe ik verkeerd? edward Leerling bovenbouw havo-vwo - woensdag 10 december 2014
edward Leerling bovenbouw havo-vwo - woensdag 10 december 2014
Bijna goed. Kan het zijn dat je ergens een 'minteken' vergeten bent? \eqalign{ & \int\limits_{ - 1}^3 {\sqrt {7 - 2x} } - 3 + \sqrt {x + 1} \,dx = \cr & \,\left[ { - \frac{{(7 - 2x)\sqrt {7 - 2x} }} {3} - 3x + \frac{{2\left( {x + 1} \right)\sqrt {x + 1} }} {3}} \right]_{ - 1}^3 = \cr & - \frac{{(7 - 2 \cdot 3)\sqrt {7 - 2 \cdot 3} }} {3} - 3 \cdot 3 + \frac{{2\left( {3 + 1} \right)\sqrt {3 + 1} }} {3} - \left\{ { - \frac{{(7 - 2 \cdot - 1)\sqrt {7 - 2 \cdot - 1} }} {3} - 3 \cdot - 1 + \frac{{2\left( { - 1 + 1} \right)\sqrt { - 1 + 1} }} {3}} \right\} = \cr & - \frac{1} {3} - 9 + \frac{{16}} {3} - \left\{ { - \frac{{27}} {3} + 3 + \frac{0} {3}} \right\} = \cr & - 4 - - 6 = 2 \cr} Je moet maar 's kijken! WvR woensdag 10 december 2014
WvR woensdag 10 december 2014
©2001-2025 WisFaq