Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Integraal met twee nulpunten?

Beste,

Als je bij een integraal (vb: f(x)=-x2+2x+3 met x=0 en x=3)
2 nulpunten hebt, moet je dan niet 2 integralen berekenen?
Ik gebruik mijn tekentabel om het teken te weten van de integraal, maar vermits ik 2 nulpunten vind heb ik het vermoeden dat ik dan ook 2 integralen moet opstellen?
In mijn oplossingen staat dit anders.

Mvg,
Jan

Jan Sc
3de graad ASO - zaterdag 6 december 2014

Antwoord

Misschien zelfs drie als je de oppervlakte tussen een deel van de de grafiek en de x-as moet berekenen.

Maar alleen de wiskundige integraal gaat ineens.

Met vriendelijke groet
JaDeX

jadex
zaterdag 6 december 2014

©2001-2024 WisFaq