\require{AMSmath} Primitieve functies Wat is de primitieve functie van y= 1/(√x)?Je kan y omzetten naar 1/x(tot de macht 1/2) of naar x(tot de macht -1/2) maar dan zit ik vast, hoe moet ik verder? En zijn er speciale formules voor primitieve functies? Leen 3de graad ASO - dinsdag 25 november 2014 Antwoord In 't algemeen:$\eqalign{\int {x^n } dx = \frac{1}{{n + 1}}x^{n + 1}} $In dit geval krijg je dan:$\eqalign{\int {\frac{1}{{\sqrt x }}} \,dx = \int {x^{ - \frac{1}{2}} } dx = \frac{1}{{ - \frac{1}{2} + 1}}x^{\frac{1}{2}} = 2\sqrt x}$Helpt dat? WvR dinsdag 25 november 2014 ©2001-2024 WisFaq
\require{AMSmath}
Wat is de primitieve functie van y= 1/(√x)?Je kan y omzetten naar 1/x(tot de macht 1/2) of naar x(tot de macht -1/2) maar dan zit ik vast, hoe moet ik verder? En zijn er speciale formules voor primitieve functies? Leen 3de graad ASO - dinsdag 25 november 2014
Leen 3de graad ASO - dinsdag 25 november 2014
In 't algemeen:$\eqalign{\int {x^n } dx = \frac{1}{{n + 1}}x^{n + 1}} $In dit geval krijg je dan:$\eqalign{\int {\frac{1}{{\sqrt x }}} \,dx = \int {x^{ - \frac{1}{2}} } dx = \frac{1}{{ - \frac{1}{2} + 1}}x^{\frac{1}{2}} = 2\sqrt x}$Helpt dat? WvR dinsdag 25 november 2014
WvR dinsdag 25 november 2014
©2001-2024 WisFaq