Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Abscis

f(x)=enx/(1-ex) (ook gegeven: de functie bereikt een max voor x=ln2)

de rechte y= 1/2 snijdt de grafiek van f in een punt met abscis q

wat is q?

ik weet niet wat een abscis is en hoe je die berekent, is daar een speciale formule voor?

Kevin
2de graad ASO - woensdag 19 november 2014

Antwoord

Die vraag is gedeeltelijk al beantwoord. Zie de link hieronder.
Uit het gegeven dat $f$ een maximum heeft voor $x=\ln2$ volgt nog dat $n=2$ (bereken $f'(x)$, dan zie je dat alleen bij $n=2$ mogelijk is dat $f'(\ln2)=0$).

Zie Abscis

kphart
woensdag 19 november 2014

©2001-2024 WisFaq