\require{AMSmath} Bewijs_oplossingen niet-homogeen stelsel Beste, Er wordt ons gevraagd de volgende proposities te bewijzen: "het aantal oplossingen van een homogeen stelsel is ofwel één ofwel oneindig" Deze propositie heb ik probleemloos kunnen bewijzen. De volgende zorgt echter voor problemen: "Het aantal oplossingen van een niet-homogeen stelsel is ofwel nul, ofwel één, ofwel oneindig". Zou u mij misschien op de goede weg kunnen helpen? Al hartelijk bedankt! Marijk Student universiteit België - zaterdag 18 oktober 2014 Antwoord Merk op: als je een oplossing, $x_0$, van $Ax=b$ hebt dan is voor elke oplossing, $y$, van $Ax=0$ de som $x_0+y$ weer een oplossing van $Ax=b$. kphart maandag 20 oktober 2014 ©2001-2024 WisFaq
\require{AMSmath}
Beste, Er wordt ons gevraagd de volgende proposities te bewijzen: "het aantal oplossingen van een homogeen stelsel is ofwel één ofwel oneindig" Deze propositie heb ik probleemloos kunnen bewijzen. De volgende zorgt echter voor problemen: "Het aantal oplossingen van een niet-homogeen stelsel is ofwel nul, ofwel één, ofwel oneindig". Zou u mij misschien op de goede weg kunnen helpen? Al hartelijk bedankt! Marijk Student universiteit België - zaterdag 18 oktober 2014
Marijk Student universiteit België - zaterdag 18 oktober 2014
Merk op: als je een oplossing, $x_0$, van $Ax=b$ hebt dan is voor elke oplossing, $y$, van $Ax=0$ de som $x_0+y$ weer een oplossing van $Ax=b$. kphart maandag 20 oktober 2014
kphart maandag 20 oktober 2014
©2001-2024 WisFaq