Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Snijpunten met de assen

hoe kan je de snijpunten van een rationale functie met als voorschrift: f(x)=(x(x-1))/((x-2)(x+1))
vinden? ik weet dat je f(x)=0 moet zetten voor de snijpunten met de x-as maar ik weet dan niet hoe ik dit verder moet uitrekenen.
Danku!

Katrie
3de graad ASO - donderdag 28 augustus 2014

Antwoord

Je moet kennelijk
$$
\frac{x(x-1)}{(x-2)(x+1)}=0
$$
oplossen.
Wanneer is een quotiënt gelijk aan nul?

kphart
donderdag 28 augustus 2014

©2001-2024 WisFaq