Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Hoe kan ik iets in de functie van iets anders uitdrukken?

"Een fabrikant van drankbikjes krijgt de opdracht een cilindervormig blikje te ontwerpen met een diameter van 5 cm. Stel de formule op die het volume van het blikje uitdrukt in functie van de hoogte van het blikje."
Hoe kan ik volume uitdrukken in functie van hoogte?

Manon
2de graad ASO - zaterdag 16 augustus 2014

Antwoord

Hoi Manon,

De inhoud (Volume) van een cilinder is:
V= oppervlakte grondvlak maal hoogte

Je weet de diameter van het grondvlak , dus ook diens oppervlakte:
Namelijk $ \frac{{\pi d^2 }}{4} = \frac{{\pi .5^2 }}{4} \approx 19,6 $

De hoogte weet je niet, dus die noemen we gewoon h
V=19,6h

mvg Dvl

DvL
zaterdag 16 augustus 2014

©2001-2024 WisFaq