Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Voorwaarde voor riemannintegreerbaarheid

Zij f een continue en begrensde functie op heel $\mathbf{R}$, met lim f(t)=0, voor t gaande naar +$\infty$ en -$\infty$, dan is ze Riemannintegreerbaar over heel $\mathbf{R}$

Deze uitspraak is fout, kan iemand hier dan een tegenvoorbeeld voor geven? Ik vind er namelijk niet meteen één.

Alvast bedankt!

Dries
Student universiteit België - maandag 30 juni 2014

Antwoord

Beste Dries,

Probeer het eens met
$$f(x) = \frac{x}{x^2+1}$$mvg,
Tom

td
dinsdag 1 juli 2014

 Re: Voorwaarde voor riemannintegreerbaarheid 

©2001-2024 WisFaq