Loading jsMath...



Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

 Dit is een reactie op vraag 73269 

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Keerpunten berekenen

Dit had ik al zo vast gesteld,(zie vorige vraag),maar
x(t)=0
x(t)=4sin(t)+2sin(2t)=0
3t=0+k·\pi dus t=0+k·1/3\pi
y(t)=0
y(t)=4cos(t)-2cos(2t)=0
t= .. hoe moet ik dit verder doen? Kunt u aub helpen met een beginnetje?

Yvette
Iets anders - zaterdag 31 mei 2014

Antwoord

Ah... op zo'n fiets...

Ik weet niet hoe je op regel 4 aan 3t=... komt. Ik denk dat je daar iets raars doet. Een magische truuk? Ik denk niet dat 't klopt.

Ik heb de opgave verder uitgewerkt op snijpunten met de assen. Je moet maar 's kijken. Het verhaal over de keerpunten staat op bereken de coördinaten van de keerpunten.

WvR
zaterdag 31 mei 2014

©2001-2025 WisFaq