Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Hoe primitiveer je deze functie?

Hallo,
Hoe primitiveer je deze functie: x·sin(x2)
Alvast bedankt,
Groetjes

B
Leerling bovenbouw havo-vwo - donderdag 29 mei 2014

Antwoord

Wat dacht je hiervan? Het zal wel zoiets worden als F(x)=-cos(x2), de afgeleide is dan f(x)=sin(x2)·2x. Dat is op de factor 2 al goed.
Neem y=-$\frac{1}{2}$cos(x2)+C.
Helpt dat?

Zie ook Integreren

WvR
donderdag 29 mei 2014

©2001-2024 WisFaq