Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

 Dit is een reactie op vraag 73145 

Re: Anti-symmetrische matrices

Bedoel je met die lambda* de toegevoegde ? Of gewoon een andere lambda?

Dried
Student universiteit België - vrijdag 23 mei 2014

Antwoord

Beste Dries,

Dat is inderdaad de (complex) toegevoegde. Je eindigt dus met een gelijkheid van een complex getal waarbij het tegengestelde gelijk moet zijn aan het complex toegevoegde. Als $\lambda = a+bi$, dan moet dus:
$$-(a+bi) = (a+bi)^* \Leftrightarrow -a-bi = a-bi$$en dus $-a=a$ waaruit $a=0$ en $\lambda$ dus van de vorm $bi$.

mvg,
Tom

td
vrijdag 23 mei 2014

©2001-2024 WisFaq