Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

De ellips

Toon aan dat de raaklijn met richtingcoëfficiënt m aan de ellips E $<$-$>$ (x2/a2)+(y2/b2)=1 gegeven kan worden door
y = mx ±vkw(a2m2+b2). Bespreek het aantal oplossingen

-$>$ ik heb proberen de vergelijking van de raaklijn op te stellen maar daarmee ben ik in de knoop graakt

Vandev
3de graad ASO - woensdag 21 mei 2014

Antwoord

Hendrik,
Subst.van y=mx+n in de vergelijking van de ellips geeft
(a2m2+b2)x2+2a2mnx+a2(n2-b2)=0.Hieruit de wortels oplossen en de discriminant gelijk aan nul stellen. Dit geeft de waarde voor n.


kn
woensdag 21 mei 2014

 Re: De ellips 

©2001-2024 WisFaq