Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Hoeveel is 200cc?

Ik heb bij mijn huiswerk een vraag over cc, bijv. hoeveel liter is 200 cc?

Alicia
Leerling onderbouw vmbo-havo-vwo - woensdag 16 april 2014

Antwoord

Onthoud dat 'cc' staat voor 'cubic centimeter'. Dat is een kubieke centimeter. Ook handig om te onthouden is dat 1 dm3 gelijk is aan 1 liter. Jouw 200 cc wordt dan:

200 cc = 200 cm3 = 0,2 dm3 = 0,2 liter.

Helpt dat?

WvR
woensdag 16 april 2014

©2001-2025 WisFaq