Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Vergelijking van rechten en vlakken

Kan iemand me helpen met het volgende want dat is te lang geleden. Bedankt hiervoor.

geg: p $\leftrightarrow$ {2x-y+4=0
x+z-3=0}

q $\leftrightarrow$ {x=6+3r
y=1+r
z=4-r}
gamma $\leftrightarrow$ x-3y+4z+2=0 en A(3, -2, -3)

Gevraagd:
Zoek een vergelijking van de rechte die door het punt P gaat en de kruisende rechten p en q snijdt.

kris
Student Hoger Onderwijs België - woensdag 19 maart 2014

Antwoord

Hallo

Zoek het vlak bepaald door de rechte p en het punt P
Dit kun je doen via de vlakkenwaaier door p.
Zoek ook het vlak bepaald door de rechte q en het punt P
De gevraagde rechte is de snijlijn van deze twee vlakken.
Ok?

LL
woensdag 19 maart 2014

©2001-2024 WisFaq