Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Van meters per seconde naar kilometers per uur

Als je 100 meter zwemt in 90 seconden wat is de snelheid van de zwemmer in een km/uur?

nakita
Leerling mbo - dinsdag 18 maart 2014

Antwoord

Reken eerst uit hoeveel 100 meter in 90 seconden is in m/s. Dat is $\frac{100}{90}$m/s. Er was een truuk om m/s om te rekenen naar km/u. Je moest vermenigvuldigen met $3,6$. Dus de snelheid in km/uur is $\frac{100}{90}\cdot 3,6=4$ km/u.

Uit je hoofd leren? Als je m/s wilt omrekenen naar km/uur vermenigvuldig je met 3,6. Als je km/u wilt omrekenen naar m/s dan moet je delen door 3,6.

Helpt dat?

Zie ook Omrekenen km/uur en m/s.

WvR
dinsdag 18 maart 2014

©2001-2024 WisFaq