Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Kegelsnede

Wie kan me helpen, ik kom er niet uit.

De rechte x-y+1=0 raakt de parabool p, die y2=2kx als topvergelijking heeft
bepaal
  1. De coördinaat van het brandpunt F van de parabool p
  2. De coördinaat van het raakpunt T van de parabool p en de rechte t

jen
3de graad ASO - zondag 16 maart 2014

Antwoord

De rechte met vergelijking y=x+1 raakt de parabool in het eerste kwadrant.
De vergelijking van het positieve deel van de parabool is y=√(2kx)

Stel x+1 = √(2kx) en stel de voorwaarde dat deze vergelijking slechts één oplossing heeft (raakpunt)
Hieruit bereken je de waarde van k
De rest moet dan ook lukken.
Ok?

LL
zondag 16 maart 2014

©2001-2024 WisFaq