\require{AMSmath} Extremum, minimum of maximum De functie met voorschrift f(x)=ax3+4x2+x-7 bereikt een extremum voor x=1a) Bepaal ab) Is dit extremum een maximum of minimum?f(1)=a+4+1-7f(1)=a-2f'(x)=0f'(x)=3ax2+8xIk weet echt niet hoe ik hiermee verder moet... Tim B. 3de graad ASO - zaterdag 15 maart 2014 Antwoord Er geldt: f'(1)=0, dus f'(1)=3a·12+8·1+1=0 geeft a.PSDe afgeleide is f'(x)=3ax2+8x+1 WvR zaterdag 15 maart 2014 ©2001-2024 WisFaq
\require{AMSmath}
De functie met voorschrift f(x)=ax3+4x2+x-7 bereikt een extremum voor x=1a) Bepaal ab) Is dit extremum een maximum of minimum?f(1)=a+4+1-7f(1)=a-2f'(x)=0f'(x)=3ax2+8xIk weet echt niet hoe ik hiermee verder moet... Tim B. 3de graad ASO - zaterdag 15 maart 2014
Tim B. 3de graad ASO - zaterdag 15 maart 2014
Er geldt: f'(1)=0, dus f'(1)=3a·12+8·1+1=0 geeft a.PSDe afgeleide is f'(x)=3ax2+8x+1 WvR zaterdag 15 maart 2014
WvR zaterdag 15 maart 2014
©2001-2024 WisFaq