\require{AMSmath} Integratie van gebroken rationale functies $\int$(3-x2)/(x2+1) dx$\to$ dit is een oef op de integratietechniek 'integratie van gebroken rationale functies' maar we hebben alleen van de vorm $\int$(ax+b)/(rx2+px+q) dx gezien en daarom snap ik niet goed hoe ik er aan moet beginnen Integreren Vandev 3de graad ASO - donderdag 13 maart 2014 Antwoord Als de graad van teller groter of gelijk is aan de noemer dan eerst wegdelen. In dit geval krijg je:$\eqalign{\int {\frac{4}{{x^2 + 1}} - 1\,dx}}$...en dan zal 't wel lukken?Zie ook 6. Enkele standaardintegralen WvR donderdag 13 maart 2014 ©2001-2024 WisFaq
\require{AMSmath}
$\int$(3-x2)/(x2+1) dx$\to$ dit is een oef op de integratietechniek 'integratie van gebroken rationale functies' maar we hebben alleen van de vorm $\int$(ax+b)/(rx2+px+q) dx gezien en daarom snap ik niet goed hoe ik er aan moet beginnen Integreren Vandev 3de graad ASO - donderdag 13 maart 2014
Vandev 3de graad ASO - donderdag 13 maart 2014
Als de graad van teller groter of gelijk is aan de noemer dan eerst wegdelen. In dit geval krijg je:$\eqalign{\int {\frac{4}{{x^2 + 1}} - 1\,dx}}$...en dan zal 't wel lukken?Zie ook 6. Enkele standaardintegralen WvR donderdag 13 maart 2014
WvR donderdag 13 maart 2014
©2001-2024 WisFaq