Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Periode

Hoe bereken ik de periode van volgende functie?
(moet via algemene sinusfunctie denk ik)
f(x)=sin(2x/3)+cos(2x)
Alvast bedankt!

Yudi
3de graad ASO - woensdag 12 maart 2014

Antwoord

Je moet op zoek naar het 'kleinst mogelijke veelvoud' van de periode van sin(2x/3) en cos(2x). Ga na dat de periode van sin(2x/3) gelijk is aan 3$\pi$ en de periode van cos(2x) gelijk is aan $\pi$. De periode van f zal dan 3$\pi$ zijn.

q72497img1.gif

Helpt dat?

WvR
woensdag 12 maart 2014

©2001-2024 WisFaq