Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Methode onbepaalde coefficienten

Hallo, ik heb deze vraag gekregen: bepaal met de methode van de onbepaalde coëfficiënten, a en b. A(x) = 2x3 + x2 +ax +b, D(x) = x2 -4 en R(x)= 4x + 7. Bereken ook het quotiënt van deze deling. Ik weet echt niet hoe ik hieraan moet beginnen. Kan je me helpen?

Myrthe
2de graad ASO - donderdag 6 maart 2014

Antwoord

Kies 2x3+x2+ax+b=D(x)·(px+q)+4x+7
D(x)·(px+q)+4x+7 uitwerken geeft:
px3+qx2+(4-4p)x-4·q+7 en dat moet gelijk zijn aan 2x3+x2+ax+b
Dus je krijgt
p=2
q=1
4-4p=a
-4q+7=b
Oplossen geeft: a=-4 en b=3
Ik neem aan dat dat quotient nu wel zal lukken.


hk
donderdag 6 maart 2014

©2001-2024 WisFaq