Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Formule maken

Bij een tabel waar x respectievelijk 2 en 3 is, en y 3 en 7 moet ik de formule van een eerstegraads vergelijking bepalen. Goed...nu kom ik niet verder dan:
y = ax + b
3 = 2a + b en 7 = 3a + b
En dan weet ik het niet meer.
Kan iemand me helpen?

Rianne
Leerling bovenbouw vmbo - woensdag 5 februari 2003

Antwoord

Vergelijk de beide kanten van de vergelijkingen:
3 = 2a + b
7 = 3a + b
Links staat in de tweede vergelijking 4 meer dan in de eerste; rechts staat er in de tweede een "a" meer dan in de eerste.
Zodat a = 4.
En b is dan gelijk aan ... ?
-5

Zie vraag 7249

dk
woensdag 5 februari 2003

©2001-2024 WisFaq