Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

 Dit is een reactie op vraag 72355 

Re: Lineaire ruimte of niet?

...dan is de periode het kleinste gemeenschappelijke veelvoud van a en b... maar wat ben ik hier mee?

Dries
Student universiteit België - maandag 3 maart 2014

Antwoord

Mits $a$ en $b$ een kleinste gemeen veelvoud hebben en dat is niet altijd zo: $\sin x$ heeft periode $2\pi$ en $\sin2\pi x$ heeft periode $1$, maar $\sin x+\sin2\pi x$ is niet periodiek.

kphart
maandag 3 maart 2014

©2001-2024 WisFaq