Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Vergelijking van een parabool

Gegeven: Parabool p: y = x2-4x+3 en de rechte a met richtingscoëfficiënt= 4 en deze raakt p. Gevraagd: bepaal de vergelijking van rechte a, bepaal de coördinaat van het raakpunt.
Ik ben dus begonnen met 2 vergelijkingen y= x2-4x+3 en y=4x+q. Na wat vervorming en wetend dat D = 0 is kon ik q berekenen en kwam ik voor q= -13 uit. Deze voegde ik in de vergelijking en berekende ik de discriminant en deze was gelijk aan 0 waardoor ik x = -b/2a kon berekenen en dus x en y ook uitkwam. Voor waarde van y= 3 en voor waarde x = 4.
Mijn vraag is of ik de juiste bewerkingen en uitkomsten heb.
Mvg

Freder
2de graad ASO - zaterdag 15 februari 2014

Antwoord

Lijkt me dik in orde...

WvR
zaterdag 15 februari 2014

©2001-2024 WisFaq