Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Som van de waarschijnlijkheden bepalen

Beschouw n gebeurtenissen Ai, met i in {1,2,...,n}, waarvoor geldt dat Ai en Aj disjunct zijn tenzij |i-j|$\le$1 . Wat is de minimaal mogelijke waarde voor åi=1n P(Aic)

(Ac is het complement van A)

Ik zou niet weten hoe ik hieraan moet beginnen, weten jullie raad?

Alvast bedankt en met vriendelijke groeten

Dries

Dries
Student universiteit België - vrijdag 14 februari 2014

Antwoord

Bekijk eerst eens wat eenvoudige gevallen: $n=2$, $n=3$, en teken een plaatje van de situatie. Dan kom je wel op een idee voor de waarde van dat minimum.

kphart
zaterdag 15 februari 2014

©2001-2024 WisFaq