\require{AMSmath} Ronny en Alan Ronny's leeftijd plus het kwadraat van Alan's leeftijd is 2240. Alan's leeftijd plus het kwadraat van Ronny's leeftijd is 1008. Hoe oud zijn Ronny en Alan? franci Student Hoger Onderwijs België - zondag 19 januari 2014 Antwoord $\begin{array}{l} \left\{ \begin{array}{l} r + a^2 = 2240 \\ r^2 + a = 1008 \\ \end{array} \right. \\ \left\{ \begin{array}{l} r = 2240 - a^2 \\ r^2 + a = 1008 \\ \end{array} \right. \\ \left\{ \begin{array}{l} r = 2240 - a^2 \\ \left( {2240 - a^2 } \right)^2 + a = 1008 \\ \end{array} \right. \\ \left\{ \begin{array}{l} r = 2240 - a^2 \\ a^4 - 4480a^2 + 5017600 + a = 1008 \\ \end{array} \right. \\ \left\{ \begin{array}{l} r = 2240 - a^2 \\ a^4 - 4480a^2 + a + {\rm{5016592}} = 0 \\ \end{array} \right. \\ \left\{ \begin{array}{l} r = 2240 - a^2 \\ \left( {a - 47} \right)\left( {a^3 + 47a^2 - 2271a - 106736} \right) = 0 \\ \end{array} \right. \\ \left\{ \begin{array}{l} r = 2240 - a^2 \\ a = 47 \\ \end{array} \right. \\ \left\{ \begin{array}{l} r = 31 \\ a = 47 \\ \end{array} \right. \\ \end{array}$Zoiets? WvR zondag 19 januari 2014 ©2001-2024 WisFaq
\require{AMSmath}
Ronny's leeftijd plus het kwadraat van Alan's leeftijd is 2240. Alan's leeftijd plus het kwadraat van Ronny's leeftijd is 1008. Hoe oud zijn Ronny en Alan? franci Student Hoger Onderwijs België - zondag 19 januari 2014
franci Student Hoger Onderwijs België - zondag 19 januari 2014
$\begin{array}{l} \left\{ \begin{array}{l} r + a^2 = 2240 \\ r^2 + a = 1008 \\ \end{array} \right. \\ \left\{ \begin{array}{l} r = 2240 - a^2 \\ r^2 + a = 1008 \\ \end{array} \right. \\ \left\{ \begin{array}{l} r = 2240 - a^2 \\ \left( {2240 - a^2 } \right)^2 + a = 1008 \\ \end{array} \right. \\ \left\{ \begin{array}{l} r = 2240 - a^2 \\ a^4 - 4480a^2 + 5017600 + a = 1008 \\ \end{array} \right. \\ \left\{ \begin{array}{l} r = 2240 - a^2 \\ a^4 - 4480a^2 + a + {\rm{5016592}} = 0 \\ \end{array} \right. \\ \left\{ \begin{array}{l} r = 2240 - a^2 \\ \left( {a - 47} \right)\left( {a^3 + 47a^2 - 2271a - 106736} \right) = 0 \\ \end{array} \right. \\ \left\{ \begin{array}{l} r = 2240 - a^2 \\ a = 47 \\ \end{array} \right. \\ \left\{ \begin{array}{l} r = 31 \\ a = 47 \\ \end{array} \right. \\ \end{array}$Zoiets? WvR zondag 19 januari 2014
WvR zondag 19 januari 2014
©2001-2024 WisFaq