Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Verzamelingen en complement

U={a,b,c,d,e,g,h} -$>$ is universum
V={a,c,d,f}
W={a,b,e,f,h}
X={d,e,g,h}

V*ÇW=?
WÈX*=?

Kan iemand mij uitleggen op een simpele manier hoe ik dit uitreken? De rest is wat uitgebreider, maar als ik deze beide opgaven begrijp, moet de rest ook wel lukken.
Als ik goed heb opgelet in de les is dat * het teken dat we gebruiken voor complement. Ik kan op internet die echter niet terugvinden. Zie alleen maar een c hiervoor als aanduiding staan.
Alvast bedankt
Fabian

Fabian
Leerling mbo - zondag 12 januari 2014

Antwoord

Beste Fabian,

Ç is het symbool voor doorsnede. AÇB betreft de elementen die in A en B zitten.

È Is het symbool voor vereniging en betreft alle elementen die in A en/of B zitten.

VÇW={a,f}
WÈX={a,b,e,f,h,d,g}

Het complement van V is nu alle elementen die wel in U zitten, maar niet in V
$
V^c ={b,e,g,h}
$

kun je zo verder

mvg DvL

DvL
zondag 12 januari 2014

©2001-2024 WisFaq