Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Log functie invoeren op CASIO fx-9860G2

Hallo, ik was opdrachten over log aan het maken, tot dat ik de vraag kreeg: Hoe ontstaat de grafiek van ... uit de standaardgrafiek. Kan niet verder, omdat de rest van de vragen ook zo zijn.

Een voorbeeld: De gegeven functie is f(x)=3log(x-4)+2
De standaardgrafiek: 3log(x)

Hoe moet ik dit in mijn GR invoeren om de grafiek te kunnen zien?

IK!
Leerling bovenbouw havo-vwo - woensdag 8 januari 2014

Antwoord

Bij 'oudere' rekenmachine gebruik je $
{}^3\log (x) = \frac{{\log (x)}}{{\log (3)}}
$.

Als je de standaardgrafiek en de grafiek wilt plotten dan krijg je:



Op deze pagina staat meer uitleg.

Bij de CASIO fx-9860G2 en de CASIO fx-CG 20 heb je ook de beschikking over een logfunctie met een willekeurig (geoorloofd) grondtal.



Op Invoeren van logaritmische functies staat uitgelegd waar je dat 'knopje' kan vinden.

WvR
woensdag 8 januari 2014

©2001-2024 WisFaq