\require{AMSmath} Partiële integratie Wanneer gebruik je partiële integratie? Ik kan nooit een onderscheid maken in substitutie of partiële integratie bij het zien van een oefening paulie Student universiteit België - dinsdag 7 januari 2014 Antwoord Beste Paulien, Hier is geen wet van meden en perzen, maar over het algemeen kies je een substitutie als hiermee een hoop termen of moeilijke vormen wegvallen. Je kiest vaak partiele integratie als de integraal de vorm heeft van: $ \int {h(x).f(x).dx} $ Dus in zekere zin de vorm van een functie maal een functie. Je kiest dan een handige functie als zijnde een afgeleide. Hieronder het bewijs en een voorbeeld. bewijs: $ \begin{array}{l} f.g)' = f'.g + g'.f \\ \int {(f.g)'dx = \int {(f'.g + g'.f} } )dx \\ \int {(f.g)'dx = \int {f'.g.dx + \int {g'f.dx} } } \\ f.g = \int {f'.g.dx + \int {g'f.dx} } \\ f.g - \int {f'.g.dx} = \int {g'f.dx} \\ \end{array} $ voorbeeld: $ \begin{array}{l} \int {\cos (x).x.dx} = \int {g'f.dx} \\ g = \sin (x) \\ f = x \to f' = 1 \\ \int {\cos (x).x.dx} = \sin (x).x - \int {\sin (x)dx = \sin (x).x - \cos (x) + c} \\ \end{array} $ Maar het blijft een kwestie van puzzelen en proberen. mvg DvL DvL dinsdag 7 januari 2014 ©2001-2024 WisFaq
\require{AMSmath}
Wanneer gebruik je partiële integratie? Ik kan nooit een onderscheid maken in substitutie of partiële integratie bij het zien van een oefening paulie Student universiteit België - dinsdag 7 januari 2014
paulie Student universiteit België - dinsdag 7 januari 2014
Beste Paulien, Hier is geen wet van meden en perzen, maar over het algemeen kies je een substitutie als hiermee een hoop termen of moeilijke vormen wegvallen. Je kiest vaak partiele integratie als de integraal de vorm heeft van: $ \int {h(x).f(x).dx} $ Dus in zekere zin de vorm van een functie maal een functie. Je kiest dan een handige functie als zijnde een afgeleide. Hieronder het bewijs en een voorbeeld. bewijs: $ \begin{array}{l} f.g)' = f'.g + g'.f \\ \int {(f.g)'dx = \int {(f'.g + g'.f} } )dx \\ \int {(f.g)'dx = \int {f'.g.dx + \int {g'f.dx} } } \\ f.g = \int {f'.g.dx + \int {g'f.dx} } \\ f.g - \int {f'.g.dx} = \int {g'f.dx} \\ \end{array} $ voorbeeld: $ \begin{array}{l} \int {\cos (x).x.dx} = \int {g'f.dx} \\ g = \sin (x) \\ f = x \to f' = 1 \\ \int {\cos (x).x.dx} = \sin (x).x - \int {\sin (x)dx = \sin (x).x - \cos (x) + c} \\ \end{array} $ Maar het blijft een kwestie van puzzelen en proberen. mvg DvL DvL dinsdag 7 januari 2014
DvL dinsdag 7 januari 2014
©2001-2024 WisFaq