Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Limiet berekenen naar oneindig

Ik vraag me of op welke eigenschappen men steunt om volgende limiet(en) op te lossen:

Lim x $\to$ oneindig (2/3)x + 1 = ?
Lim x $\to$ oneindig (1/3)x + 1 = 1

Hierbij is het toch (1/oneindig= 0) + 1?

Martij
Student universiteit België - maandag 30 december 2013

Antwoord

Beste Martijn,

Je 2e veronderstelling is juist. En eigenlijk is de eerste niet veel anders.
3x groeit bij een toename van x veel sneller dan 2x dus als x naar oneindig gaat zal de breuk naar 0 naderen.

DvL
maandag 30 december 2013

©2001-2024 WisFaq