Loading jsMath...



Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Waar of vals over laplace

Ik kreeg een uitspraak over laplacetransformaties waarop ik moest zeggen of ze waar was (+bewijzen) of vals (+tegenvoorbeeld)

Zij f en f' causaal en continu in , en f" stuksgewijze continu in elk begrensd interval, en de drie functies zijn laplacetransformeerbaar voor Re(z)>g, dan geldt in dat gebied: L[f"(t)](z) = z2 . L[f(t)] - z . f(0+)

Ik weet echter dat

L[f'(t)](z) = z . L[f(t)](z) - f(0+)

dus ik ga er vanuit dat de uitspraak vals is...
Ik vind echter geen tegenvoorbeeld...

Iemand die me kan helpen?

Dries
Student universiteit België - zaterdag 28 december 2013

Antwoord

Probeer het eens met f(t)=e^t

kphart
zondag 29 december 2013

 Re: Waar of vals over laplace 

©2001-2025 WisFaq