\require{AMSmath} Integraalfunctie Gegeven de integraalfunctie :$\int\limits_0^x {\large\frac{{\ln \left( {t + 1} \right)}}{t}dt}$Ik kreeg hierbij volgende vragen:Bepaal domein, beeld.Onderzoek continuïteit en afleidbaarheid van f-1. (inverse functie)Bepaal f-1(0) (inverse functie)Via het toepassen van enkele stellingen kom ik tot volgende uitkomsten:dom f=[-1,+$\infty$[ beeld f=[-$\pi$2/6,+$\infty$[continu in dom f-1 =[-$\pi$2/6,+$\infty$[ afleidbaar in ]-$\pi$2/6,+$\infty$[ (niet op randpunten)>f-1(0) = 0Kloppen deze oplossingen of zit er ergens iets niet goed?Alvast bedankt! Dries Student universiteit België - vrijdag 27 december 2013 Antwoord Bijna: er geldt $f(0)=0$ en $f'(0)=1$ (want $\lim_{t\to0}\frac{\ln(1+t)}t = 1$), dus $(f^{-1})'(0)=1$. kphart zaterdag 28 december 2013 ©2001-2024 WisFaq
\require{AMSmath}
Gegeven de integraalfunctie :$\int\limits_0^x {\large\frac{{\ln \left( {t + 1} \right)}}{t}dt}$Ik kreeg hierbij volgende vragen:Bepaal domein, beeld.Onderzoek continuïteit en afleidbaarheid van f-1. (inverse functie)Bepaal f-1(0) (inverse functie)Via het toepassen van enkele stellingen kom ik tot volgende uitkomsten:dom f=[-1,+$\infty$[ beeld f=[-$\pi$2/6,+$\infty$[continu in dom f-1 =[-$\pi$2/6,+$\infty$[ afleidbaar in ]-$\pi$2/6,+$\infty$[ (niet op randpunten)>f-1(0) = 0Kloppen deze oplossingen of zit er ergens iets niet goed?Alvast bedankt! Dries Student universiteit België - vrijdag 27 december 2013
Dries Student universiteit België - vrijdag 27 december 2013
Bijna: er geldt $f(0)=0$ en $f'(0)=1$ (want $\lim_{t\to0}\frac{\ln(1+t)}t = 1$), dus $(f^{-1})'(0)=1$. kphart zaterdag 28 december 2013
kphart zaterdag 28 december 2013
©2001-2024 WisFaq