\require{AMSmath} Afleiding met integraal dN/dt=-c.NIntegreren van deze zou moeten leiden tot de volgende (maar ik begrijp niet hoe..) kan iemand me dit uitleggen aub? :)N=N0.e-c.t rickyg Student Hoger Onderwijs België - zaterdag 21 december 2013 Antwoord Beste Ricky,Allereerst een kleine opmerking dat dit onderwerp niet valt onder complexe getallen! Het is een differentiaalvergelijking. Dit terzijde.$\begin{array}{l} \frac{{dN}}{{dt}} = - cN \to \frac{{dN}}{N} = - c.dt \\ \frac{1}{N}.dN = - c.dt \\ \int {\frac{1}{N}.dN = \int { - c.dt} } \\ LN(N) = - ct + k \\ N = e^{ - ct + k} = e^{ - ct} .A \\ A = e^k \\ N(0) = A \Rightarrow N = N(0).e^{ - ct} \\ \end{array}$Kun je hiermee verder?Mvg en fijne dagen DvL DvL zaterdag 21 december 2013 ©2001-2024 WisFaq
\require{AMSmath}
dN/dt=-c.NIntegreren van deze zou moeten leiden tot de volgende (maar ik begrijp niet hoe..) kan iemand me dit uitleggen aub? :)N=N0.e-c.t rickyg Student Hoger Onderwijs België - zaterdag 21 december 2013
rickyg Student Hoger Onderwijs België - zaterdag 21 december 2013
Beste Ricky,Allereerst een kleine opmerking dat dit onderwerp niet valt onder complexe getallen! Het is een differentiaalvergelijking. Dit terzijde.$\begin{array}{l} \frac{{dN}}{{dt}} = - cN \to \frac{{dN}}{N} = - c.dt \\ \frac{1}{N}.dN = - c.dt \\ \int {\frac{1}{N}.dN = \int { - c.dt} } \\ LN(N) = - ct + k \\ N = e^{ - ct + k} = e^{ - ct} .A \\ A = e^k \\ N(0) = A \Rightarrow N = N(0).e^{ - ct} \\ \end{array}$Kun je hiermee verder?Mvg en fijne dagen DvL DvL zaterdag 21 december 2013
DvL zaterdag 21 december 2013
©2001-2024 WisFaq