Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Binomiaal experiment benaderen door normaalverdeling

Beste

Als n·p$>$5 kan een binomiaal experiment benaderd worden door de normaalverdeling met gemiddelde = n·p en variantie= n·p·(1-p) of variantie = p·(1-p)/n ik vind voor de formule van de variantie tegenstrijdige informatie..alvast bedankt

sf
Student Hoger Onderwijs België - zondag 15 december 2013

Antwoord

De informatie op Binomiale verdeling benaderen met normale verdeling lijkt me juist.

WvR
zondag 15 december 2013

©2001-2024 WisFaq