Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

De omgewaaide straatlantaarn

Een straatlantaarn is omgewaaid en gebroken. Hoe hoog was deze lantaarn? Je weet dat de lengte van waar de lantaarn start en waar het gevallen is 11m lang is. Je weet ook dat van waar het gebroken is tot waar het de grond raakt 13 m is. Maar, de straatlantaarn eindigt voor dat het de grond raakt. Ik kwam aan 13-x+48 = totale hoogte. ($\sqrt{48}$ is de uitkomst van de stelling van Pythagoras tussen kwadraat 13 maal 13 - 112

Mika&e
2de graad ASO - zaterdag 7 december 2013

Antwoord

AC=48 (met de stelling van Pythagoras) en BC=13. De totale lengte van de lantaarnpaal is 13+48?

q71593img1.gif

Toch?

WvR
zaterdag 7 december 2013

©2001-2024 WisFaq