Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Som en verschilformules

hey wiskundefreaks! ik zit vast bij een oef kan iemand mij helpen aub?

we moeten deze functie in de vorm van een algemene sinusfunctie noteren.
f(x)= cos 3x ·sin 3x · (1-2sin2 3x)

Ellen
2de graad ASO - woensdag 13 november 2013

Antwoord

Beste Ellen,

1) Ik weet niet wat je bedoelt met "algemene sinusfunctie", maar ik zal er een sinusfunctie van maken.
2) Ik weet ook niet of de term "wiskundefreaks" een compliment of een belediging is, maar ik zal hem in ieder geval positief opvatten

$
\begin{array}{l}
\cos (3x).\sin (3x).(1 - 2\sin ^2 (3x)) \\
3x = a \\
\cos (a).\sin (a).(1 - 2\sin ^2 (a)) = \cos (a).\sin (a).\cos (2a) \\
(1 - 2\sin ^2 (a)) = \cos (2a) \\
\cos (a).\sin (a).\cos (2a) = 0,5\sin (2a)\cos (2a) \\
2\sin (a).\cos (a) = \sin (2a) \Rightarrow 0,5\sin (2a) = \sin (a)\cos (a) \\
0,5\sin (2a)\cos (2a) = 0.25\sin (4a) = 0,25\sin (12x) \\
\end{array}
$

zoiets?

mvg DvL

DvL
woensdag 13 november 2013

©2001-2024 WisFaq