Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Som en verschilformules

hey, ik bn Senne uit JVR
ik heb een vraagske
ik heb op een toets de vraag gekregen:
bereken cos(pi/12) door(pi/12) te noteren als (pi/4-pi/6)

hoe moet ik aan zoiets beginnen? can someone help me pleaseeeeeeee, anders gaat de leerkracht boos worden omdat ik mijn toets niet verbeterd heb , maar ik snap er niks van!

Senne
2de graad ASO - dinsdag 12 november 2013

Antwoord

Hoi Senne,

je kunt de volgende formule gebruiken. Neem voor x=pi/4 en voor y=pi/6

cos(x-y)=cos(x)cos(y)+sin(x)sin(y)

mvg DvL

DvL
dinsdag 12 november 2013

©2001-2024 WisFaq