Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Zoek x

Hallo, Ik moet de waarde van x kennen. kan iemand me helpen?

2,8x4 + 13x3 - 7,7x2 - 2x = 0

Ik geraak er zelf niet even uit om x te vinden.

Hartelijk dank voor de hulp.

Robert

Robert
Student Hoger Onderwijs België - maandag 4 november 2013

Antwoord

Als het enkel te doen is om de oplossingen te hebben: hier zijn ze
x = 0
x = 0,704
x = -0,197
x = -5,150

Als je de oplossingsmethode wilt hebben, kun je eens googelen op
de formule van Cardano.

LL
dinsdag 5 november 2013

©2001-2024 WisFaq