Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Irrationale vergelijkingen

ik zit met een irrationale vergelijking waarvan ik de uitkomst weet maar ik kan er zelf niet aankomen en weet niet wat ik fout doe. De vergelijking is Ö(100-x2)+4/3x=0 ik weet dat de uitkomst -6 is. kunnen jullie mij de tussenstappen geven?

stijn
Student Hoger Onderwijs België - woensdag 18 september 2013

Antwoord

Hoi Stijn,
Vul het getal -6 eens in in de vergelijking krijg jij ook 70/9??
Klopt de vergelijking die je geeft niet, of het antwoord niet?

Ik denk dat je 4x/3 bedoelde?
Dan zouden dit mijn eerste stappen zijn:

$
\begin{array}{l}
\sqrt {100 - x^2 } + \frac{{4x}}{3} = 0 \\
\sqrt {100 - x^2 } = - \frac{{4x}}{3} \\
100 - x^2 = ( - \frac{{4x}}{3})^2 \\
\end{array}
$

mvg DvL

DvL
woensdag 18 september 2013

 Re: Irrationale vergelijkingen 

©2001-2024 WisFaq