Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Integraal functie uit 2 delen

Beste,

Ik heb hier een functie gegeven:

f(x)= 0,5 (3-x) 1$\le$x$\le$3,
0 elders

Nu moet ik de integraal berekenen van deze functie voor het interval (1,x)
Ik kom een functie uit die geldt voor
1 $\le$x$\le$3 en elders 0. Nu staat bij de oplossing in mijn boek dat dat voor x$<$1 O moet zijn en voor x$>$3 moet het 1 zijn. Hoe kom je nu aan die 1?

Louis
Student universiteit België - woensdag 21 augustus 2013

Antwoord

Hallo Louis,

f(x)= 0,5.(3-x) ofwel f(x)=1,5 - 0,5x 1$\le$x$\le$3 (grenswaarde )

$\int{}$ 1,5-0,5x = [1,5x - 0,25x2] invullen van grenswaarde. geeft

1,5.3 - 0,25.9 - (1,5- 0,25) = 2,25 - 1,25 =1

Ik denk dat ze zo aan deze 1 komen. En dat dus met 1$\le$x$\le$3 gewoon de grenswaarde van 1 tot 3 wordt bedoeld.

Kun je zo verder?

Mvg DvL

DvL
woensdag 21 augustus 2013

©2001-2024 WisFaq