\require{AMSmath} Afgeleide ik heb een vakantietaak en moet volgende oefening afleiden:ik moet √((x+1)/(x-1)) afleiden, heeft iemand hier raad mee simon 3de graad ASO - dinsdag 20 augustus 2013 Antwoord Toepassen van de standaardafgeleide voor de wortelfunctie, de kettingregel en de quotiëntregel geeft: \begin{array}{l} f(x) = \large\sqrt {\frac{{x + 1}}{{x - 1}}} \\ f'(x) = \frac{1}{{2 \cdot \sqrt {\frac{{x + 1}}{{x - 1}}} }} \cdot \frac{{x - 1 - (x + 1)}}{{\left( {x - 1} \right)^2 }} \\ \end{array} ...en dan verder uitwerken?Zou dat lukken?Zie ook 5. Rekenregels voor het differentiëren WvR dinsdag 20 augustus 2013 ©2001-2025 WisFaq
\require{AMSmath}
ik heb een vakantietaak en moet volgende oefening afleiden:ik moet √((x+1)/(x-1)) afleiden, heeft iemand hier raad mee simon 3de graad ASO - dinsdag 20 augustus 2013
simon 3de graad ASO - dinsdag 20 augustus 2013
Toepassen van de standaardafgeleide voor de wortelfunctie, de kettingregel en de quotiëntregel geeft: \begin{array}{l} f(x) = \large\sqrt {\frac{{x + 1}}{{x - 1}}} \\ f'(x) = \frac{1}{{2 \cdot \sqrt {\frac{{x + 1}}{{x - 1}}} }} \cdot \frac{{x - 1 - (x + 1)}}{{\left( {x - 1} \right)^2 }} \\ \end{array} ...en dan verder uitwerken?Zou dat lukken?Zie ook 5. Rekenregels voor het differentiëren WvR dinsdag 20 augustus 2013
WvR dinsdag 20 augustus 2013
©2001-2025 WisFaq