Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Vlak bepalen door snijlijn van 2 andere vlakken en een punt

Hoi,

Ik wil een vlak bepalen.
Het vlak moet loodrecht liggen op de snijlijn van de vlakken, en door het punt P(2,-1,1):
x+y-z-1=0 en x-y-z+1=0
Het oplossen hiervan geeft x=z en y=1
Dus loodrecht op deze snijlijn is z=-x

Voor een vlak heb je een punt en 2 richtingen nodig.
Zie ik nog iets over het hoofd.

Kevin
Student Hoger Onderwijs België - donderdag 8 augustus 2013

Antwoord



Volgens mij staan de normaalvectoren van die twee vlakken loodrecht op de snijlijn van die twee vlakken. Helpt dat?

WvR
vrijdag 9 augustus 2013

 Re: Vlak bepalen door snijlijn van 2 andere vlakken en een punt 

©2001-2024 WisFaq