\require{AMSmath} Vraagstukken Hoe bepaal je een coordinaat als je een vergelijking van de vorm $ax+by+c=0$ hebt gegeven? wiskun 2de graad ASO - zaterdag 20 juli 2013 Antwoord Dat is een kwestie van invullen. Bij een gegeven $x$ of $y$ kan je deze invullen en de andere coördinaat uitrekenen.Voorbeeld?Gegeven: $2x-y+4=0$.Gevraagd: Geef de coördinaten van het punt met $x=3$.De oplossing gaat dan zo:$2·3-y+4=0$$6-y+4=0$$y=10$Dat punt is $(3,10)$. WvR zaterdag 20 juli 2013 ©2001-2024 WisFaq
\require{AMSmath}
Hoe bepaal je een coordinaat als je een vergelijking van de vorm $ax+by+c=0$ hebt gegeven? wiskun 2de graad ASO - zaterdag 20 juli 2013
wiskun 2de graad ASO - zaterdag 20 juli 2013
Dat is een kwestie van invullen. Bij een gegeven $x$ of $y$ kan je deze invullen en de andere coördinaat uitrekenen.Voorbeeld?Gegeven: $2x-y+4=0$.Gevraagd: Geef de coördinaten van het punt met $x=3$.De oplossing gaat dan zo:$2·3-y+4=0$$6-y+4=0$$y=10$Dat punt is $(3,10)$. WvR zaterdag 20 juli 2013
WvR zaterdag 20 juli 2013
©2001-2024 WisFaq